Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАРШАВА. Ігуменя Зимненського монастиря взяла участь у міжнародній чернечій зустрічі у Польщі


4 вересня в Польщі відбулася чергова Міжнародна зустріч монахів і монахинь. Темою зустрічі організатори назвали: «Монахи-послідовники та захисники православної віри, до 100-річчя автокефалії ПАПЦ». Про це повідомляє orthodox.pl.

Зібрання відбулося у монастирі святого Онуфрія в Яблучині під головуванням Предстоятеля Польської Автокефальної Православної Церкви (ПАПЦ) Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави.

Перед початком конференції єпископ Супрасльський Андрій очолив Божественну літургію. У вівтарі молилися митрополит Варшавський та всієї Польщі Сава, архієпископ Бєльський Григорій та єпископ Гайновський Павел.

Пленарну частину розпочав Предстоятель Польської Православної Церкви, владика привітав гостей та розповів про мету зустрічі.

Конференцію вів єпископ Андрій. У ній взяли участь архієпископ Григорій, єпископ Павел, настоятелька Святогірського Зимненського жіночого монастиря УПЦ ігуменя Стефана, ієромонах Олександр зі Словаччини, а також настоятелі та представники всіх монастирів Польської Автокефальної Православної Церкви.

Першу доповідь виголосила ігуменя Стефана, яка представила тему: «Ченці – послідовники та захисники святої Православної віри».