Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. 90-річна вірянка єпархії віддала свій будинок парафії, в якої відібрали храм


90-річна Марія, мешканка с. Гільча Рівненської області, подарувала свій будинок Миколаївській релігійній громаді УПЦ, чий храм навесні захопили представники ПЦУ. Про це повідомляє фейсбук «Першого козацького».

Після захоплення віруючі молилися просто неба. Люди безрезультатно намагалися відстояти своє право на храм у судовому порядку. Тоді Марія, яка все життя відвідувала Миколаївський храм, вирішила віддати парафії свій дім для богослужінь.

«За Марією наглядає сім’я. А будинок – чеський, добротний – вона дала нашій релігійній громаді у користування. Парафіяни працювали кілька днів, навели порядок, облаштували для проведення богослужінь», — розповів настоятель парафії архімандрит Герман (Кулакевич) і висловив усім щиру подяку.

На першу Літургію у новому храмі прийшло чимало віруючих. Настрій у них був святковий. Було здійснено хресну ходу навколо будинку-храму.

19 квітня 2023 року Миколаївський храм у с. Гільча було захоплено, за словами очевидців, кількома жінками та чоловіками у нетверезому стані. Після того, як прихильники ПЦУ зрізали замки на дверях, храм відразу опечатали.