Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Онуфрій освятив евакуаційний автомобіль для бійців ЗСУ


11 вересня, після Божественної літургії у день свята Усікновення чесної глави святого славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Онуфрій на території Голосіївського монастиря освятив черговий автомобіль для евакуації поранених захисників України.

Збір коштів на придбання автомобіля з благословення Блаженнішого владики та митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина звершили у Київській та Білоцерківській єпархіях.

Організацію покупки та транспортування авто здійснює Фонд підтримки Захисників України на честь гетьмана Петра Калнишевського.

Нагадаємо, 28 липня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій освятив автомобіль швидкої допомоги та повнопривідний мінівен. Після освячення ці машини відправили на передову, де вони слугують для евакуації поранених українських захисників.

Пізніше Фонд підтримки Захисників України організував медичний підрозділ для евакуації поранених військових ЗСУ. З благословення Предстоятеля участь в діяльності даного підрозділу беруть священнослужителі та віряни Української Православної Церкви. У фонді також закликають долучитися до збору на евакуаційний броньований автомобіль.