Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У свято Різдва Пресвятої Богородиці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

21 вересня, у день свята Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.
Святкове богослужіння звершили у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарії Київської митрополії єпископ Ірпінський Лавр і єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

У слові проповіді після читання Святого Євангелія Блаженніший владика нагадав пастві церковне передання про народження Пресвятої Богородиці. Архіпастир особливо звернув увагу вірян на терпіння батьків Діви Марії, яке принесло такий великий плід – доньку, яка стала Божою Матір’ю.

«Чим цінніший дар, тим терпеливішою має бути молитва», – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Архіпастир зауважив, що найціннішими є духовні дари.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Наприкінці богослужіння священнослужителі звершили чин славлення перед іконою свята Різдва Пресвятої Богородиці.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян зі святом.

“Нехай Божа Матері Своїми молитвами утолить наші печалі, подарує нам радість, мир і спасіння”, – побажав Предстоятель пастві.