Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДОНЕЦЬК. У результаті обстрілу пошкоджено древній Георгіївський храм УПЦ


У ніч проти 4 вересня внаслідок ракетного обстрілу російськими військами села Олександро-Шультине, розташованого неподалік міста Костянтинівка Донецької області, отримав сильні пошкодження один із найдавніших у регіоні храмів – в ім’я святого великомученика Георгія Побідоносця Української Православної Церкви. Про це повідомляє suspilne.media.
Російська ракета зруйнувала дах і куполи церкви, у стінах утворилися тріщини, вибиті вікна, пошкоджені ікони.

“Вночі, близько другої години був обстріл села. Було влучання в церкву. Постраждалих, на щастя немає, але сильно пошкоджена сама споруда”, — повідомив начальник Костянтинівської МВА Олексій Рослов.

Як розповіла директорка Костянтинівського краєзнавчого музею Рита Карпова, церква була збудована у 1822 році. Це одна з найдавніших споруд в Донецькій області, храм входив до туристичного маршруту Костянтинівської громади.

“Засновник цієї церкви – Петро Котляревський. Відомий полководець в Російській імперії. Купол у неї був зруйнований в радянські часи, і вона довго була без куполів. Потім полагодили, та в купол увійшли складові золота”, — розказала Рита Карпова.

Зазначається, що наразі в Олександро-Шультині залишається десять селян, через постійні обстріли вони живуть у підвалах. До повномасштабного вторгнення у селі було понад 100 мешканців.

Фото: Суспільне Донбас