Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. У Городенці поліція розігнала богослужіння громади УПЦ у приватному будинку

Про збори вірян УПЦ у приватній садибі владі Городенки повідомили «пильні мешканці» міста.

У м. Городенка Івано-Франківської області місцева влада за допомогою поліції зірвала богослужіння громади Української Православної Церкви, яке проходило у приватному будинку. Про це повідомила пресслужба міськради.

Вона зазначила, що про збори вірян «московського патріархату» владі повідомили «пильні мешканці» міста.

«Міська рада одразу відреагувала, викликавши правоохоронні органи, – розповідає пресслужба. – Поліція прибула на місце події та припинила невелелюдне зібрання».

У повідомленні наголошується, що по вул. Володимира Великого, 63, де молилися віряни УПЦ, «розташована приватна садиба, про церкву в жодних дозволах чи документах не йдеться, культовою спорудою ця будівля, перероблена з приватного будинку, не є».

«Міська рада підготувала відповідний лист до правоохоронних органів, щодо недопущення подібних ситуацій в подальшому», – інформує пресслужба.

Вона також наголосила, що депутати міськради на сесіях вже неодноразово «приймали рішення» та зверталися до Президента, Верховної Ради, Кабміну та Конституційного Суду «щодо заборони релігійної організації УПЦ МП».

Як повідомляла СПЖ, після захоплення собору Різдва Христового в Івано-Франківську мер міста Руслан Марцінків заявив, що Івано-Франківська область перша в Україні «повністю очистилася» від Української Православної Церкви.