Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Співчуття архієреїв та духовенства Української Православної Церкви Чернігівщини з приводу жертв від російського ракетного удару по місту Чернігів


Дорогі брати і сестри, шановні жителі м. Чернігова та Чернігівщини!

Сьогодні, у день великого двунадесятого свята Преображення Господнього, наша духовна радість була затьмарена болем та скорботою. Вчергове ми стали свідками вбивств російськими ракетами мирного населення нашої багатостраждальної України. Знову Чернігівська земля окропилася невинною дитячою кров’ю та сльозами простих мирних людей. Сотні простих громадян отримали поранення і опинилися скаліченими ворожою зброєю. Кощунне порушення Божої Заповіді «Не убий!» у день і час, коли ні в чому не винні звичайні жителі древнього міста спішили до святих храмів на Божу службу, не має жодного виправдання перед судом християнської совісті.

Нині ми, архієреї та духовенство Чернівщини, поділяючи скорботу та страждання усіх мешканців нашого древнього краю, які втратили близьких або отримали важкі поранення внаслідок російського обстрілу, підносимо молитви до Творця, щоб Своїм нествореним вічним світлом Він осяяв всіх, хто у цей час перебуває у важкому смутку, послав їм Своє утішення, зцілив поранених та прийняв у Свої Небесні оселі душі невинно убитих мирних жителів.

До посиленої молитви та духовної і гуманітарної
підтримки постраждалих закликаємо православних вірян і всіх жителів Чернігівщини.

Твердо віримо, що Господь витре кожну сльозу з очей людей своїх і більше не буде смерті, ні страждань, ні плачу, ні болю (Одкр. 21, 4).

Від імені повноти духовенства ввірених нам єпархій:

+КЛИМЕНТ,
митрополит Ніжинський і Прилуцький

+АМВРОСІЙ,
митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський

+НИКОДИМ,
єпископ Любецький, вікарій Чернігівської єпархії

+ФЕОДОСІЙ,
єпископ Ладанський, вікарій Ніжинської єпархії