Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Патріарх Антіохійський Іоанн X Предстоятелю УПЦ у дев’яту річницю інтронізації на Престол Київських Митрополитів


17 серпня, у день дев’ятої річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженніший Патріарх Антіохії і всього Сходу Іоанн Х надіслав вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

«Братерські вітання Вам в ім’я нашого Спасителя Іісуса Христа! З нагоди дев’ятої річниці Вашого обрання Митрополитом Київським та Предстоятелем сестринської Української Православної Церкви шлю Вашому Блаженству наші найкращі та найтепліші привітання. Шлю їх як від мого імені, так і від імені моїх братів ієрархів Священного Синоду Антіохії та всіх антіохійських віруючих», — йдеться у вітанні.

Предстоятель Антіохійської Церкви зазначив, що Бог, обравши Блаженнішого Онуфрія на це служіння, наділив його мудрістю: ««мудрістю, що згори», тією мудрістю, що «по перше, чиста, потім мирна, лагідна, покірлива, повна милосердя і добрих плодів, безпристрасна і нелицемірна» (Як. 3:17). Ця мудрість, що Ви маєте, — це саме те, що потребує Ваша благословенна Церква в ці важкі часи».

За словом Патріарха Антіохії і всього Сходу Іоанна, ця річниця «припадає на час, коли Ваш народ страждає від лиха війни, і ваша Церква переносить «немочі, кривди, нестатки, гоніння, утиски за Христа» (2 Кор. 12:10)».

«Ми підносимо наші молитви до «Самого Господа миру, щоб дав вам мир завжди та в усьому» (2 Сол. 3:16), і щоб Бог укріпив вас, щоб ніщо не відлучило вас від любові Божої: ні скорбота, ні утиски, ні гоніння, ні голод, ні нагота, ні небезпека, ні меч (Рим. 8:35).

Нехай «Бог усякої втіхи, що втішає нас у всякій скорботі нашій» зміцнить Ваше Блаженство і підбадьорить Вас, щоб Ви залишалися непохитними у правій вірі та трудах. «Утішайте тих, хто в усякій скорботі» (2 Кор. 1:3-4), щоб їхні серця не тривожилися і не боялися (Ін. 14:27), бо Христос переміг світ. Многая і благая літа!», — побажав Антіохійський Патріарх.