Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. ідійшов до Господа професор Київської духовної академії архімандрит Нестор (Соменок)


2 серпня на 66-му році життя після тривалої хвороби упокоївся професор КДА архімандрит Нестор (Соменок). Про це повідомила пресслужба Київських духовних шкіл.

Архімандрит Нестор народився 18 вересня 1957 року у м. Києві. Після навчання в Санкт-Петербурзьких духовних школах, отець Нестор протягом багатьох років був викладачем, а згодом професором Київської духовної академії, де передавав свою любов до науки та глибокі знання своїм студентам.

Беручи приклад від свого небесного покровителя — преподобного Нестора Літописця, спочилий любив науку, був богословом та церковним істориком. Його знання завжди збагачували всіх навколо, а турботливе ставлення до студентів і глибоке розуміння Церковних істин надихали на дослідження і духовне зростання. Він є автором багатьох наукових публікацій та монографій.

Спочилий був прикладом ревного пастиря Церкви Христової. Він завжди був готовий допомогти і порадити тим, хто шукав спасіння. Його відданість та служіння Церкві Христовій буде назавжди вдячно збережені у пам’яті.

Упокоєння архімандрита Нестора залишить незаповнену пустоту в серцях всіх, хто мав змогу познайомитись з ним. Його проникливі роздуми та мудрість завжди будуть нагадувати про те, як важливо глибоко вивчати свою віру та прислухатися до тих, хто навчає духовних істин.

Проститися з новопреставленим отцем Нестором можна буде у Покровському соборі на Пріорці в м. Києві, де й звершував своє служіння спочилий.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу вірного служителя Свого архімандрита Нестора в оселях праведників, де немає недуги, ні смутку, ані зітхання, але життя вічне!

Вічна і блаженна пам’ять отцю Нестору!