Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополита Павла звільнено з-під варти (Відео)

7 серпня за намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла було внесено заставу. Владика, після того, як його випустили з СІЗО, звернувся до братії та усіх вірних й подякував за підтримку. Відео опублікував у себе в телеграм-каналі адвокат митрополита Павла протоієрей Микита Чекман.

«Нагадаємо, що Солом’янським районним судом міста Києва було змінено запобіжний захід митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою з обранням застави у розмірі 33 300 000 грн – непідйомної, на перший погляд, суми. На вебсайті Української Православної Церкви було оприлюднено реквізити, за якими кожен міг долучитися та сплатити заставу за митрополита Павла, прискоривши звільнення зі слідчого ізолятора.Сьогоднішня подія – це спільна заслуга парафіян Української Православної Церкви, які довели, що немає нічого неможливого. Заставу внесли близько 1000 осіб», — прокоментував адвокат.

Митрополит Павел подякував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, братії, його правозахисникам, рідним та усім віруючим за підтримку.

«Дякую за вашу молитву, за ваше терпіння, за вашу любов, дякую тим людям, які внесли заставу. Нехай Господь посилає вам добре здоров’я і вічне спасіння, — сказав владика. — Саме головне, дорогі браття і сестри, хранити віру, лишитись вірним Богу, Церкві і нашій земній Батьківщині, яка нас виховала, яка нам сьогодні дає можливість і молитись, і пережити ці тяжкі часи, які прийшли на нашу землю».