Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Міський суд визнав митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана (Єлецьких) винним за всіма статтями державного звинувачення

Вінницький міський суд 7 серпня визнав митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана (Єлецьких) винним за всіма статтями державного звинувачення з позбавленням волі на 5 років з конфіскацією майна.

Обраний запобіжний захід — нічний домашній арешт за місцем фактичного проживання у м. Бершадь Вінницької області.

Митрополит Іонафан прийняв рішення про подання апеляційної скарги на явно незаконний вирок Вінницького міського суду.

Митрополит Іонафан неодноразово заявляв, що не визнає себе винним за всіма статтями державного звинувачення. Сторона захисту буде подавати апеляційну скаргу на явно незаконний вирок Вінницького міського суду.

Тульчинська єпархія

P.S.

Митрополит Іонафан є один із старійших єпископів Української Православної Церкви. Відомий релігійний діяч як в Україні, так і за кордоном. У 70-80-х роках ХХ століття зазнав переслідувань від богоборницької радянської влади за пастрську діяльність та причетність до дисидентського руху. У 1986 році за розповсюдження серед вихованців Ленінградської духовної академії і семінарії роману Олександра Солженіцина «Архіпелаг Гулаг», був позбавлений прописки, можливості викладати та проводити пастирську діяльність. Владика Іонафан був одним із перших відбудовувачів занедбаної радянським режимом Києво-Печерської Лаври. У 1988 році майбуній ієрарх очолював відроджений Печерський монастир.

Також митрополит Іонафан є видатним діячем культури. За його авторства та редагуванням вийшли збірки богослужбових піснеспівів. Після техногенної катастрофи на Чорнобильській АЄС владикою була написана на честь жертв і ліквідаторів «Чорнобильська літургія». У 2008 році була записана та видана на компакт-дискові «Літургія Миру».
За свою пастирську та громадську діяльність владика Іонафан був удостоєний церковних і державних відзнак. У 2012 році отримав державну нагороду Орден ІІІ ступеню «За заслуги».