Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Делегація Православної Церкви в Америці від імені Предстоятеля Митрополита Тихона привітала Блаженнішого Митрополита Онуфрія в день інтронізації


17 серпня Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади Тихон передав вітання з днем дев’ятої річниці інтронізації та ікону небесного заступника православних в США Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію Предстоятеля Української Православної Церкви.

Привітати Блаженнішого Митрополита Онуфрія з річницею інтронізації прибули представники Православної Церкви в Америці: Керуючий справами ПЦА протоієрей Олександр Рентель та настоятель собору на честь ікони Пресвятої Богородиці «Віднайдення загиблих» у Лос-Анджелесі протоієрей Назарій Полатайко.

«Ваше Блаженство, дорогий брате і співслужителю у Таїнствах Господніх, з радістю вітаю Ваше Блаженство з річницею Вашої інтронізації як Митрополита Київського і всієї України та шлю Вам мої сердечні вітання», — передав слова вітання Блаженнішого Митрополита Тихона під час святкового богослужіння у Києво-Печерській Лаврі Керуючий справами Православної Церкви в Америці.

Священнослужитель у дарунок Блаженнішому Митрополиту Онуфрію підніс від усієї повноти Православної Церкви в Америці ікону покровителя всієї північної Америки та небесного заступника православних в США, найбільш шанованого отця Германа Аляскинського, старця, чудотворця.

«Я здавна запевняю Ваше Блаженство в моїх братських молитвах за Ваше первосвятительське служіння. Вірні Православної Церкви в Америці своїми молитвами та трудами обіймають Українську Православну Церкву та весь український народ. Нині в знак нашого братерства в Дусі та єдності у Христі передаю Вам цю ікону возлюбленого нами святого Германа. Так само як він був непохитним захисником та яскравою північною зіркою для Православної Церкви в Америці, нехай він стане вірним і неослабним заступником та молитовним провідником для Вашого Блаженства, для Вашого Престолу Київського і всієї України, для Української Православної Церкви та для українських нації та народу», — йдеться у вітанні Предстоятеля Православної Церкви в Америці.

Блаженніший Митрополит Тихон запевнив Блаженнішого Митрополита Онуфрія у постійній молитовній підтримці: «клірики та вірні моєї пастви моляться за Вас, за Вашу Церкву і Ваш народ».

«Нехай всі ми матимемо благе заступництво святого Германа – нині і до кінця нашого перебування у цьому світі, «доки не прийде Примиритель», Посередник, Господь Іісус, наш справжній Бог і Спаситель, Якому вся слава і поклоніння (Буття 49:10)», — побажав Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади Тихон.