Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії вшанували ікону Богородиці «Хлібна»


Урочисте богослужіння на честь вшанування образу Богоматері “Андрусіївська хлібна” очолив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен.

30 липня у Благовіщенському жіночому монастирі села Андрусіїв Гощанського благочиння вшанували ікону Божої Матері “Хлібна”. Божественну літургію очолив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен. Його Високопреосвященству співслужили клірики обителі та гості у священному сані.

За богослужінням молилась ігуменя Павла, настоятелька обителі разом із сестрами, численна кількість паломників.

Традиційно духовенство піднесло молитви за припинення війни, за українських воїнів, за полонених, поранених, за тих, хто втратив домівки, за волонтерів та людей доброї волі, за недужих, стражденних, за всіх православних християн.

Урочисто та піднесено на літургії лунали піснеспіви у виконанні архієрейського хору “Воскресіння”.

Після прочитання Євангеліє з архіпастирським словом до вірян звернувся владика Пимен.

“Господь є хлібом життя і хліб насущний матеріальний Він посилає кожній людині, яка вірить в Нього від чистоти свого серця. Сюди прийшли ми сьогодні, щоб насититись хліба нематеріального, а духовного. Ми прийшли, щоб прославити Діву Матір. У церковних гімнах співається: “У тебе бо испечеться хлеб жизни”, – зауважив архієпископ Пимен. – Вшановуючи сьогодні один із ЇЇ чудотворних образів, ми молимось та просимо, щоб Пресвята Діва захистила Церкву, яку заснував її Божественний Син. Підходячи до ікони просімо, щоб наша земля не знала біди війни, щоб її не торкнувся голод, щоб були збережені сини та дочки нашої землі”.

Після літургії владика освятив хліб, який сестри монастиря спекли спеціально до свята, згодом усі віряни змогли його скуштувати.

Закінчилось святкування хресним ходом навколо обителі і молебнем перед новозбудованою церквою на честь святителя Нектарія Егінського.

Сайт єпархії