Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Хорові парафія УПЦ у своє престольне свято вперше після захоплення храму прибічниками ПЦУ молилася в наметі

12 липня парафія захопленого прихильниками ПЦУ Петропавлівського храму УПЦ села Хорів на Рівненщині вперше молилася у своє престольне свято у наметі.

Щоб підтримати віруючих, до Хорова приїхали священники та миряни УПЦ з інших сіл. Святкове богослужіння очолив секретар Рівненської єпархії протоієрей Віктор Земляний у співслужінні духовенства Острозького благочиння.

Намет, у якому звершували богослужіння, віряни поставили на городі настоятеля парафії протоієрея Якова Деркача.

«Хотілося і плакати, і радіти. Почуття змішані, бо з одного боку, ми залишились без рідної церкви в якій виросли, а з іншого – ми пішли за Христом і саме Він дає сили та наснагу радіти, боротись, не здаватись», – розповіла парафіянка Ірина Шабатіна.

Після читання Євангелія протоієрей Віктор Земляний звернувся до вірян зі словами підтримки та настанови. Він зазначив, що православні християни Хорова, незважаючи на випробування, залишилися мирними, незлобивими, як і личить віруючим у Христа.

«Ми з вами, як ніхто, відчуваємо, що означає справжня Церква, – сказав священник. – Якраз сьогодні в Євангельському читанні Господь каже: “Петро, ти камінь, на якому збудую Церкву, і двері пекла не здолають її”. Ось така велика сила Церкви, яку розумом осягнути важко, тільки віруюча людина здатна збагнути і триматися джерела спасіння. Церква, створена Христом, нездоланна дияволом. І ви живе свідчення цього».