Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У свято апостолів Петра і Павла Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію у Вознесенському храмі на Деміївці (+відео)


12 липня, у день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Вознесенському храмі на Деміївці у Києві.
Предстоятелю співслужили архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Миколай, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший владика нагородив настоятеля храму протоієрея Павла Кирилова орденом преподобних Антонія і Феодосія Печерських І ступеня. Отець Павло цьогоріч відзначає своє 60-річчя.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Предстоятель привітав настоятеля з ювілеєм та усіх вірян зі святом. Протоієрей Павло Кирилов виголосив подячне слово. Насамкінець Блаженніший владика благословив паству.