Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У селі Повча невідомі осквернили молитвений дім


У селі Повча невідомі вночі повибивали вікна у будинку в якому молилась релігійна громада УПЦ після силового захвату прихильниками ПЦУ їхньої церкви. Також зловмисники осквернили престол та ризи священника, справивши на них нужду. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Прикрий інцидент трапився минулої ночі у селі Повча Дубенського благочиння. У молитовний будинок, в якому звершують богослужіння віряни УПЦ після рейдерського захвату Троїцької церкви людьми з ПЦУ, вдерлися невідомі. Зловмисники повибивали вікна у будинку, повиносили свічки, порозкидила їх по подвір‘ю, перевернули все у приміщенні, порозливали невідому рідину на престол, вкрали вино, а на ризи священника справили нужду.

Місцеві люди викликали поліцію. Правоохоронці на місці злочину провели експертизу: зняли відбитки пальців, яких було вдосталь по всьому будинку, так само як і відбитків брудних ніг. Триває слідство.

Сьогодні зранку віряни УПЦ разом з настоятелем ієреєм Андрієм Ступницьким наводять лад на подвір‘ї, забивають плівкою та фанерою пошкоджені вікна.