Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Віруючі помолились перед вцілілою чудотворною Касперівською іконою, яку дістали з-під завалів


23 липня в Одеській єпархії показали відео з Касперівською іконою Богоматері, яку витягли з-під завалів Преображенського собору в Одесі. Перед святинею звершили акафістний молитовний спів.
На відео видно, як люди знімають розбите бронескло з ікони, образ засипаний сміттям, сам чудотворний образ Богородиці вцілів.

Пізніше сотні одеситів помолилися перед іконою Пресвятої Богородиці. Віруючі з самого ранку прийшли в кафедральний собор розбирати завали після нічної атаки.

Акафіст до Божої Матері очолив вікарій Одеської єпархії, архієпископ Южненський Діодор.

Нагадаємо, вночі 23 липня, під час російської терористичної атаки на м. Одесу був зруйнований Спасо-Преображенський кафедральний собор. Після влучення у центральний вівтар частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищені службові приміщення нижньої частини собору. Постраждав охоронець собору, йому надано медичну допомогу та госпіталізовано бригадою ЕМД.

Спасо-Преображенський кафедральний собор УПЦ є найбільшим православним храмом в Одесі. Його збудували наприкінці XVIII – на початку XIX століть, але у 1936 році він був зруйнований. Собор відтворили на початку 2000-х років. У соборі зберігався чудотворний образ Касперівської Богоматері.