Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив співчуття духовенству, вірянам й усім жителям Одеси (відео)

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ АГАФАНГЕЛУ,
МИТРОПОЛИТУ ОДЕСЬКОМУ І ІЗМАЇЛЬСЬКОМУ,
ПОСТІЙНОМУ ЧЛЕНУ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ

ДУХОВЕНСТВУ, ЧЕРНЕЦТВУ ТА ВІРЯНАМ ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ
ЖИТЕЛЯМ М. ОДЕСИ

Ваше Високопреосвященство!
Дорогі отці, брати і сестри!

З глибоким сумом сприйняли звістку про чергову ворожу атаку на місто Одесу, внаслідок чого зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, житлові будинки та інші споруди. Особливим болем є те, що в сьогоднішню ніч знову загинули люди, багато поранених та госпіталізованих. Прийміть мої щирі співчуття у зв’язку з цією великою трагедією.

Во время оно, Ви, дорогий Владико, разом з кліром та віруючими м. Одеси доклали безліч сил і здоров’я, щоб відновити та відбудувати Спасо-Преображенський собор в усій його красі. Співпереживаю Вам, Вашій пастві й усім, кому дорогий цей шедевр християнського храмового зодчества, що посідає особливе місце серед пам’яток архітектури всеукраїнської культурної спадщини.

Будь-хто, хто цілиться в небо, влучає врешті-решт у самого себе.

Закликаю усіх вас, дорогі мої, до терпіння і сугубої молитви. Смирімо свій гнів, не даючи йому перетворитися на сліпу ненависть. Не будемо забувати, що, яким би страшним не був цей вік, врешті-решт переможе Божественна Любов, яку не під силу знищити ні брехні, ні насиллю.

Поділяючи разом із Вашим Високопреосвященством і народом Одеси скорботу від нещастя, що спіткало місто, підношу молитви до Милосердного Творця за упокій загиблих, за зцілення постраждалих і дарування сили вам гідно впоратися з випробуваннями, що випали на вашу долю.

З любов’ю у Христі,

+ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

23 липня 2023 року, м. Київ