Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Адвокат намісника Києво-Печерської Лаври відвідав митрополита Павла в СІЗО та розповів про стан його здоров’я


17 липня адвокат намісника Києво-Печерської Лаври протоієрей Микита Чекман відвідав митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла в СІЗО та розповів про стан його здоров’я та умови утримання. Про це повідомляє сторінка в телеграм адвоката.

Юрист зазначив, що митрополит Павел перебуває в корпусі, де утримують підозрюваних за статтями, які розслідує СБУ. Стан його здоров’я та умови утримання задовільні.

«Йому передають передачі для того, щоб надати все необхідне для перебування в СІЗО. Умови з утриманням абсолютно цивілізовані», — повідомив він.

Отець Микита подякував від імені владики усім за підтримку.

«Ми митрополиту Павлу передали про те, що відбувається збір коштів на внесення застави. Він всім дуже вдячний і передає Боже благословення», — сказав адвокат.

Нагадуємо, 14 липня Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів щодо зміни запобіжного заходу наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою. Також суддя погодила суму застави, як альтернативу утримання під вартою, у розмірі 33 мільйони гривень.

Віруючі наступного дня, щоб підтримати архієрея УПЦ, організували збір коштів. На даний час з цією метою було перераховано понад 450 тис. грн. Збір також розпочали в Києво-Печерській Лаврі. За добу зібрали понад 500 тис. грн. Проте, сьогодні, 17 липня, з незрозумілих причин онлайн-ресурс ipay.ua прийом оплати, який організували в обителі, відключив.