Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗВЕРНЕННЯ ДУХОВЕНСТВА, ЧЕРНЕЦТВА, РІВНЕНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ДО КЕРІВНИЦТВА УКРАЇНИ, НАРОДУ


Нас, духовенство, чернецтво Рівненської єпархії, стурбували та обурили події, які розгорнулися у Солом‘янському суді Києва 14 липня 2023 року, де відбулося судилище над ієрахом Української Православної Церкви митрополитом Павлом.

Ми переконані, що рішення суду є повним беззаконням під прикриттям правосуддя. Без будь-яких підстав, через надумані причини, адже матеріали кримінального провадження вигадані та базуються виключно на телефонних розмовах митрополита Павла, які були записані без необхідного на те дозволу – ордера, православного ієрарха ув‘язнюють і визначають нереальних розмірів заставу у 33 мільйони гривень. Навіть вбивцям, корупціонерам та чорним трансплантологам в Україні призначають застави у значно менших розмірах.

Ми добре розуміємо, що ув‘язнення митрополита Павла, силові рейдерські захвати храмів нашої Церкви, тотальний інформаційний тиск мають спільне коріння – це політичне замовлення проти нашої Української Православної Церкви, її ієрархів, священнослужителів, вірян, яке спрямоване на знищення нашої Церкви, дискримінації її вірних та духовенства, на психологічне пригнічення вірян .

Ув‘язнення митрополита Павла – це тортури, адже владика є інсулінозалежною людиною. Європейські Конвенції з прав людини, Міжнародні Конвенції ООН прирівнюють ув‘язнення інсулінозалежних людей до тортур. Тому вимагаємо припинити знущання з ієрарха нашої Церкви, котрий зробив дуже багато для незалежної держави України, її народу, задля збереження культурної спадщини країни.

Митрополит Павло наш земляк, уродженець Рівненщини. Ми як громадяни України стаємо на його захист і висловлюємо йому повну підтримку.

Митрополит Павло має на Рівненщині великий авторитет людини, котра багато зробила для своєї землі, свого рідного краю, села.

Рівненська єпархія, духовенство, єпархіальна рада звертається до Президента, керівників силових структур з вимогою припинити гоніння на УПЦ, знущання з ієрархів, духовенства, вірян УПЦ, бути неупередженими та об‘єктивним, не порушувати Конституційні права мільйонів віруючих людей в Україні, дотримуватись Закону, який написано для кожного громадянина України.