Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Парафіяни кафедрального собору УПЦ молилася за церковною огорожею


11 липня у місті Біла Церква на Київщині митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив богослужіння перед Спасо-Преображенським кафедральним собором за церковною огорожею. Про це повідомляє Телеграм-канал Білоцерківської єпархії.

“На даний час священнослужителів та вірян Білоцерківської єпархії Української Православної Церкви представники поліції та прибічники ПЦУ не пропускають на територію собору”, – зазначили у пресслужбі єпархії.

Нагадаємо, 10 липня представники ПЦУ за допомогою кувалди, болгарки та бензопили виламали двері та захопили кафедральний собор УПЦ. Парафіян на територію не пускали.

Щобільше, як повідомив канал “Дозор на Першому Козацькому”, під час рейдерського захоплення була оголошена повітряна тривога в області, однак поліція намагалася змусити вірян УПЦ залишити територію біля Спасо-Преображенського собору, в якому знаходилось укриття.

“Парафіяни храму нагадують правоохоронцям, що у самому соборі є бомбосховище. Віряни та духовенство просять поліцію пропустити, але ті відмовляються” – написав канал.