Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. православні українці продовжують допомагати жителям Херсонщини


У єпархіях Української Православної Церкви активно продовжують збирати фінансову та гуманітарну допомогу для постраждалих внаслідок підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС.

З благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія віряни Тернопільської єпархії долучилися до збору гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок трагедії на Каховській ГЕС херсонців та спільно із благодійною організацією «Благодійний Фонд святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії» зібрали й доставили до Управління Херсонської єпархії харчові продукти, питну воду, засоби гігієни, антисептики, одяг, речі першої потреби, аптечки тощо.

23 червня клірик Дніпропетровської єпархії, настоятель Миколаївського храму на Монастирському острові міста Дніпро протоієрей Віталій Гребінюк вже вдруге передав допомогу постраждалим жителям Херсонщини.

Усього було передано близько 3 тонни допомоги, до складу якої входили: питна вода, м’ясні консерви, соняшникова олія, чоловічий, жіночий та дитячий одяг, засоби гігієни, медикаменти та корм для тварин.

За ініціативи настоятеля парафії в ім’я святого Димитрія Солунського села Степове Миколаївської єпархії протоієрея Іоанна Михалко місцеві жителі зібрали гуманітарну допомогу для мешканців села Афанасіївка Баштанського району, яке постраждало під час повені внаслідок підриву Каховської ГЕС.

19 червня протоієрей Іоанна Михалко у супроводі протоієрея Миколая Маїка, який виконує обов’язки настоятеля храму в ім’я святителя Афанасія у підтопленому селі, доставив воду, харчові продукти та засоби гігієни постраждалим.

Парафії Конотопської єпархії зібрали та відправили допомогу постраждалим жителям Херсонської області.

Гуманітарний вантаж, який супроводжував клірик Конотопської єпархії ієромонах Марк (Никифорюк), доставили до Покровського чоловічого монастиря села Музиківка Херсонської єпархії.

Жителі Херсонщини отримали близько 15 тонн харчових продуктів, питну воду, консервну продукцію, миючі засоби, засоби гігієни, одяг тощо.

23 червня настоятель та парафіяни храму в ім’я святої Марії Магдалини села Майдан-Олександрівський Хмельницької єпархії зібрали та передали харчові продукти довготривалого зберігання, одежу та 2 500 гривень для людей які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Волонтери Чернівецької єпархії надіслали до управління Херсонської єпархії фінансову допомогу та наразі формують черговий гуманітарний вантаж для постраждалих від підриву дамби Каховської ГЕС.