Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Адвокат намісника Києво-Печерської Лаври повідомив, що Суд перешкоджає оскарженню домашнього арешту митрополита Павла


Суддя та працівники канцелярії Солом’янського районного суду Києва перешкоджають розгляду апеляції захисту митрополита Павла на рішення цього суду про продовження архієрею цілодобового домашнього арешту. Про це повідомив адвокат намісника Києво-Печерської Лаври протоієрей Микита Чекман.

Протоієрей Микита Чекман розповів, що 27 червня 2023 року у Київському апеляційному суді планувався розгляд апеляційних скарг захисників митрополита Павла, але засідання вкотре відклали через те, що не надійшли матеріали справи із Солом’янського суду.

«Наголошуємо, що забезпечення права на апеляційний перегляд справи є однією з основних засад судочинства, водночас як суддя Солом’янського районного суду Києва Криворот О.О., так і працівники канцелярії всіляко намагаються перешкодити реалізації такого права», – написав адвокат.

Він зазначив, що захисники митрополита Павла вирушили до Солом’янського суду, щоб дізнатися, чому там не реагують на запит Київського апеляційного суду про надання документів.

«Маємо надію, що після цього будуть передані матеріали судової справи для забезпечення права на апеляційний перегляд справи та ухвалення справедливого рішення відповідно до принципу верховенства права», – сказав юрист.