Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Голову облради, який завзято виганяв монахів з Почаївської лаври, затримали на хабарі


26 червня НАБУ затримала голову Тернопільської облради Михайла Головка, який обіцяв вигнати монахів зі Свято-Успенської Почаївської лаври та передати її «українській церкві». Про затримання повідомили в пресслужбі НАБУ.
За даними відомства, чиновник вимагав від бізнесмена-волонтера майже 1,8 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту комунальних об’єктів.

«Не дивлячись на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар», – зазначили в НАБУ.

Декількома днями раніше голова Тернопільської облради вимагав від Кабміну та Мінкульту розірвати договір із Почаївською лаврою та віддати її місцевій владі, заявляючи, що тоді він знайде спосіб «вигнати» з неї УПЦ.

Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали під час передання третього траншу хабаря в розмірі понад 600 тис. грн.

Затриманим планують вручити підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (підкуп особи, яка надає публічні послуги, – Ред.). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Два місяці тому М. Головко у складі робочої групи, яку сам створив, як повідомляють ЗМІ, особисто вивчав «правомірність використання комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської Лаври». «Дякую всім учасникам групи за готовність працювати, вважаю, що наша робота приверне увагу центральної влади…», – зокрема сказав чиновник.