Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕЛГРАД. Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви закликав міжнародні інституції звернути увагу на порушення прав віруючих УПЦ


Священний Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви, який проходив у Белграді з 14 по 20 травня 2023 року під головуванням Святішого Патріарха Порфирія, приділив увагу духовним та геополітичним наслідкам військового конфлікту в Україні. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Сербської Патріархії.

«Особливу увагу приділено темі страждань Української Православної Церкви, спричинених діями української влади у Києві, вилучення майна Церкви, її храмів та монастирів, вигнання ченців, переслідування окремих архієреїв та порушення фундаментальних прав і свобод віруючих, гарантованих міжнародними конвенціями», — йдеться у повідомленні за підсумками роботи Собору.

З цього приводу Архієрейський Собор знову підняв свій голос «на захист знедолених і переслідуваних єдиновірців, закликаючи відповідні міжнародні інституції покласти край цій несправедливості».