Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Климент прокоментував заяву міністра Ткаченка про наміри перетворити монастир на центр народних промислів


Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент прокоментували для ЗМІ заяву міністра культури України Олександра Ткаченка, що в Нижній Лаврі замість монастиря може розміститися центр народних промислів.

«Все, що відбувається сьогодні, навколо Лаври не має нічого спільного ні з законодавством України, ні з фундаментальними для будь-якого цивілізованого суспільства принципами прав людини. Однак міністр Ткаченко своїми щоденними заявами стрімко намагається довести, що дії міністерства також нічого спільного не мають і зі здоровим глуздом. Мені здається, суспільству сьогодні стає цілком зрозуміло, що кричущий непрофесіоналізм у рішеннях чиновників Мінкульту з таким самим масштабом проявляється не тільки в нерозумних та протизаконних рішеннях, що стосуються Лаври, а й у всіх інших питаннях їхньої діяльності коштом українського бюджету»,— зазначив митрополит Климент.