Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. На Буковині поліцейські тягали по храму 65-річного священника в богослужбових ризах (відео)

22 березня представники поліції прийшли до храму на честь Вознесіння Господнього села Бабин Чернівецької області та почали застосовувати фізичну силу стосовно священника, який щойно звершив таїнство Соборування і не встиг навіть зняти із себе богослужбових облачень.

Інциденту передувало проведення зборів територіальної громади села, на яких люди, котрі не належать до релігійної громади Вознесенського храму, вирішили перевести церкву під юрисдикцію “ПЦУ”.

Виконувати це незаконне рішення місцеві прибічники “ПЦУ” прийшли із поліцією 22 березня, у час, коли настоятель церкви, благочинний Кельменецького округу протоієрей Іоанн Процюк звершував таїнство Соборування парафіян храму.

Як зазначив протоієрей Іоанн у коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ, за 34 роки свого служіння у Бабині він не бачив, щоб люди, які прийшли відбирати храм, відвідували раніше богослужіння у ньому.

Щоб поліцейські дозволили довершити таїнство отцю Іоанну, йому довелося вмовляти їх близько пів години.

Після завершення Соборування прибічники “ПЦУ” разом зі своїм “священником” намагалися силою проникнути у вівтар і почали відштовхувати вірян УПЦ. Щоб не дати осквернити святиню отець Іоанн спробував перешкодити діям агресивних активістів. Втім щодо нього самого представники поліції почали застосовувати грубу фізичну силу і тягати його по храму. Слід зазначити, що після звершення таїнства отець Іоанн не встиг навіть зняти із себе богослужбових риз.

Один з поліцейських, який тягнув 65-річного священника кричав йому: “Припиніть вчиняти правопорушення!”.

Внаслідок цих дій з боку агресивно настроєних прихильників “ПЦУ” та поліції протоієрей Іоанн Процюк та парафіяни храму вимушені покинути свою святиню та молитися у парафіяльному будинку. ВІДЕО