Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. У селі Кордишів підпалили храм УПЦ


У ніч на 28 березня було здійснено підпал храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці в селі Кордишів Шумського благочиння Тернопільської єпархії. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської єпархії.

Як повідомив настоятель громади, власник ділянки, на котрій був зведений храм, протоієрей Георгій Цезарук, підпал був вчинений о першій годині ночі, коли у вівтар закинули займисту суміш: священника одразу повідомили про пожежу і за годину він вже був біля свого палаючого храму.

“Згоріло все, що було у вівтарі, не вціліло нічого, чаші, Євангеліє, престол, антимінс, також вогонь перекинувся на середню частину храму”, – розповів настоятель.

За даним злочином відкрите кримінальне провадження.

Зі слів отця Георгія, новий храм будувався та готувався до освячення у 2023 році. “Громада готувалася до освячення на свято Різдва Іоанна Предтечі. Після втрати попереднього храму і всього майна громади у 2019 році, коли нерухомість перейшла у розпорядження ПЦУ, богослужіння відновилися саме на це свято у 2022 році”, – згадує священнослужитель.

“Ми почали будуватися у 2020 році, залили фундамент, через два роки вже відновили богослужіння. До 2019 році я жив тут на парафії, тепер у Шумську. Спочатку носив антимінс із собою, коли збудувалися, вже залишав у храмі, бо все було спокійно”, – свідчить протоієрей Георгій.

За попередньою оцінкою, полум’я знищило майно на суму до 800 тисяч гривень. Триває слідство.