Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Павел: «Тільки любов Божа береже і спасає людину»


Напередодні великого свята Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел очолив всенічне бдіння у храмі в ім’я прп. Агапіта Печерського. Перед богослужінням Намісник Києво-Печерської Лаври удостоїв послушників обителі права носіння підрясників.

У сам святковий день перед початком Божественної Літургії митрополит Павел звершив Чин освячення свічок, після чого вони були окроплені святою водою.

Після євангельського читання Намісник Лаври звернувся до численних віруючих зі словом проповіді, в якому розповів про подію Стрітення Господнього і яке значення вона має для кожного з нас.

«Законодавець приймає та виконує той закон, який Він Сам дав, — продовжив владика Павел. — «Сьогодні Бог зустрічається з людиною і утверджує через Симеона Богоприїмця, що Він є Справжній Бог, що прийшов у тілі, щоб спасти людський рід. Господь нікого не відкидає, але навпаки закликає всіх нас до Себе, щоб ми жили в єднанні та любові. Тільки любов Божа береже і спасає людину. Тому Всемилостивий Господь нехай прийме молитви Своєї Пречистої Матері і пошле мир нашій Церкві, країні Українській і зміцнить серця кожного з нас у вірі та надії на вічне спасіння у Царстві Небесному!»

Цього дня у храмах Лаври підносилися сугубі молитви за упокій загиблих православних українських воїнів.

Після закінчення соборної Літургії було проспівано славлення свята Стрітення Господнього в центрі храму, після чого митрополит Павел подякував братії, що співслужили, за молитви, привітав усіх з подією, що святкується, причасників — з прийняттям Животворящих Таїн Христових і прикликав на всіх Боже благословення.

Сайт Лаври