Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням


Духовенство та віряни Української Православної Церкви розділяють усі скорботи свого народу та допомагають Захисникам України, медикам, вимушеним переселенцям, людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, і всім нужденним.

Київська єпархія. Волонтери руху «Парасолька» передали священникам із прифронтових міст протоієрею Олегу Кручиніну та протоієрею Віктору Скрипнику допомогу для постраждалого внаслідок бойових дій населення.

Священники під обстрілами відвезли і роздали допомогу жителям Сіверська та Часова Яру. Люди цих міст живуть під постійними обстрілами, в підвалах, без світла, газу, води, опалення. Священнослужителі постійно, ризикуючи життям, допомагають жителям.

До складу допомоги, яку передали волонтери, увійшли: продукти харчування (олія, паштет, консерви м’ясні та рибні, крупи, борошно, дріжджі, сіль, цукор, чай), сірники, свічки, ліхтарики, 100 літрів рідкого мила, зубні пасти, зубні щітки, вологі серветки, інші засоби гігієни, ліки першої необхідності.

Окрім того, клірик храму в ім’я великомученика Пантелеймона міста Вишгород (Бориспільська єпархія) протоієрей Діонісій Денисенко передав 400 кг круп, 4 ящики молока та 1 ящик вершкового масла, а віряни храму в ім’я святителя Миколая Чудотворця (на м. Т. Шевченка, місто Київ) пожертвували велику палету смачних солодощів.

27 січня, у п’ятницю, співробітники Синодального соціально-гуманітарного відділу УПЦ провели традиційну благодійну трапезу для бездомних на столичному залізничному вокзалі.

На площі навпроти храму в ім’я святого великомученика Георгія годували гарячим обідом усіх бажаючих. На благодійну трапезу прийшло понад 150 чоловік.

Волонтери просять усіх небайдужих підтримувати цих знедолених людей. Взимку їм особливо потрібне гаряче харчування, теплий одяг та ліки.

Реквізити для допомоги Соціально-гуманітарному відділу у благодійницькій діяльності доступні за посиланням.

28 січня у Києві, у Центрі гуманітарної і соціальної допомоги УПЦ, понад 100 осіб отримали гуманітарні набори від Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань. До гуманітарних наборів увійшли харчові продукти та побутова хімія.

У Києві, на території храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» з кінця грудня проводяться благодійні трапези для малозабезпечених, безхатьків та біженців.

Благодійні обіди проходять щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці об 11:00.

Для людей похилого віку, яким важко прийти, парафіяльні волонтери доставляють їжу додому.

У Волинській єпархії зібрали грошову допомогу (23 650 грн.) та передали її для військових медиків, які виконують завдання по обороні нашої Батьківщини від російського повномасштабного вторгнення.

У зборі та передачі коштів активну участь взяли такі клірики: архімандрит Онуфрій (Куц), священник Миколай Жученя, священник Віталій Сонюк, священник Михайло Бляхарчук, священник Ростислав Хрупчик, священник Сергій Дембловський.

Основну частину коштів, які передали священнослужителі, військові медики витратили на придбання медичних нош «Біомед».

Рівненська єпархія. З благословення архієпископа Рівненського та Острозького Пимена у Рівненській єпархії УПЦ майже місяць тривала акція «Різдвяне милосердя», завдяки якій сотні родин, дітей, літніх людей отримали подарунки.

Полтавська єпархія. 29 січня волонтери центру «Благо» разом з протоієреєм Андрієм Сімоном, ієреєм Сергієм Дебре, протодияконом Георгієм Ліндом та парафіянами храмів Полтави відвідали дитяче відділення Полтавської обласної психіатричної лікарні ім. Мальцева.

Під час довгожданної зустрічі діти почули слово Боже із уст священнослужителів. Також відбулося цікаве спілкування, ігри та розваги. Для дітей була гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни та предметів господарського призначення.

Адміністрація, батьки та маленькі пацієнти висловлюють щиру подяку всім благодійникам.

31 січня 2023 року Гуманітарний центр Полтавської єпархії спільно з волонтерами Громадської спілки «Закарпатські Ґазди» передали благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування для військовослужбовців, які проходять реабілітацю після бойових дій в одному із медичних закладів Полтавщини.

Олександрійська єпархія. З благословення митрополита Олександрійського і Світловодського Боголєпа було передано благодійну допомогу жіночому Богоявленському монастирю села Диківки Знам’янського району.

При кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Олександрії продовжують організовувати безкоштовні обіди для вимушених переселенців та надавати їм допомогу у вигляді продуктових наборів.

29 січня у приміщенні єпархіального центру віряни Спасо-Преображенського храму села Пантаївка роздали благодійні обіди для нужденних. Загалом вдалося нагодувати близько 60-ти чоловік.