Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія у зв’язку з трагедією в м. Бровари

Дорогі брати і сестри!

Радість Навечір’я Святого Богоявлення, яке відзначає сьогодні Свята Православна Церква, затьмарилась звісткою про страшне нещастя, що сталося сьогодні в місті Бровари Київської області.

Трагічна авіакатастрофа забрала життя Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, першого заступника міністра Євгенія Єніна, державного секретаря міністерства Юрія Лубковича, їх помічників та екіпажу гвинтокрила. На превеликий жаль, загинули діти і дорослі, які перебували в дитячому садочку, де сталась ця сумна подія. До лікарень госпіталізована велика кількість поранених.

Важко висловити той біль, який відчули ми, дізнавшись про те, що сталось. Прошу прийняти наше сердечне співчуття. У цих нелегких обставинах особливо важливо кожному з нас у міру своїх сил і можливостей розділити страждання тих, кого торкнулася ця біда.

Милостивий Господь нехай прийме у Свої Батьківські обійми померлих, зцілить рани поранених, втішить серця скорботних та дарує всім нам кріпость духу гідно перенести це тяжке випробування.

ОНУФРІЙ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

18 січня 2023 року,

м. Київ