Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Серед зими активісти «ПЦУ» у Волинській області змушують священника виселитися із парафіяльного будинку


31 грудня у селі Кременець, що на Волині, прихильники «ПЦУ» змусили настоятеля парафії, у якої вони раніше відібрали храм, написати розписку із зобов’язаннями виселитися із церковного будинку. Про це повідомляє «Перший Козацький».

У червні 2022 року у селі Кременець Копачівської громади були організовані збори територіальної громади, на яких було вирішено перевести місцевий Миколаївський храм під юрисдикцію «ПЦУ». Дане рішення є незаконним, оскільки долю церкви могла вирішувати лише релігійна, а не територіальна громада. Не дивлячись на це, прихильникам розколу все ж вдалося заволодіти храмом.

Після захоплення релігійна громада УПЦ змушена була молитися у церковному будинку, в якому також проживав настоятель парафії протоієрей Василій Дендак. Проте уже з липня місцеві прибічники «ПЦУ» розпочали кампанію з виселення священника з церковного дому.

Вранці 31 грудня у дім до отця Василія в супроводі поліції прийшли активісти «ПЦУ». Вони змусили священника написати розписку із зобов’язаннями залишити будинок у 10-денний термін.

«Отець Василій служив у Миколаївському храмі вже понад 30 років з моменту його освячення. Церковний будинок він добудовував власним коштом», – йдеться у повідомленні.