Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій очолив архіерейську хіротонію єпископа Аркадія (Демченко)


4 січня, у день пам’яті святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.
За Літургією сонм архієреїв на чолі з Предстоятелем звершили хіротонію архімандрита Аркадія (Демченка) у єпископа Гостомельського, вікарія Київської митрополії. Священний Синод обрав нового єпископа на останньому засіданні 20 грудня 2022 року.
Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити, архієпископи та єпископи УПЦ, духовенство обителі та гості у священному сані.
За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.
Блаженніший Митрополит Онуфрій висвятив у диякона випускника Київської духовної семінарії Олексія Лаврентюка.
Після Божественної літургії відбувся чин вручення архієрейського жезла. Предстоятель звернувся до нового архієрея зі словом. Єпископ Аркадій подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.