Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ.Активіст «‎ПЦУ»‎ побив жінку похилого віку


27 грудня біля Різдво-Богородичного храму села Нова Мощаниця Здолбунівського району прихильник «‎ПЦУ» побив 72-річну жінку, яка перешкоджала йому нищити будівельні матеріали. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії.Як розповіла потерпіла Марія Дорощук, до церкви цього дня привезли блоки на огорожу. Місцевий активіст «‎ПЦУ» Борис Ярощук, побачивши це, прийшов та почав нищити будівельні матеріали. Після того, як жінка зробила йому зауваження, агресивний прихильник розколу ударив її декілька разів палицею по обличчю.

Дізнавшись про інцидент, до храму одразу прийшов настоятель парафії священник Ігор Гнатишин. Священник встиг сфотографувати нападника.

За словами отця Ігоря, коли він прибув на місце подій, жінка уже викликала поліцію. Правоохоронці взяли покази у постраждалої, проте на вмовляння настоятеля поїхати до Бориса Ярощука додому представники поліції відповіли відмовою.

У єпархіальній пресслужбі нагадали, що саме Борис Ярощук був організатором та активним учасником збору підписів щодо переведення Різдво-Богородичної парафії до «‎ПЦУ».

Старий храм у селі Нова Мощаниця прихильники розколу відібрали у парафії УПЦ ще у 2019 році. Відтоді віряни молились у палатці на території подвір’я священника, згодом викупили магазин у якому облаштували новий храм.