Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії подають в суд на депутатів за наклеп


Керуючий Рівненською єпархією архієпископ Пимен та її секретар протоієрей Віктор Земляний подають позовну заяву про захист честі та гідності на двох народних обранців. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії.
Зазначається, що народна депутатка Соломія Бобровська (партія «Голос») та ексдепутат Андрій Лозовий (Радикальна партія) на своїх особистих сторінках у Facebook поширили дописи, в яких вдаються до відвертої брехні та наклепу на адресу владики Пимена та секретаря єпархії протоієрея Віктора Земляного.

«Андрій Лозовий звинувачує мене у роботі на ФСБ і одразу розповідає про мої дружні стосунки з СБУ. Вам не смішно? Хочу, щоб цей пан на суді довів фактами усе, що він виклав на своїй сторінці. Щоб для суду надав також докази моїх, як він пише, хизувань дружбою з головою СБУ: де я хизувався, коли я це робив і за яких обставин? Заздалегідь переконаний, що доказів не буде, а буде відповідальність за слова та дії. Власне, відповідально має ставитись народний обранець, хай навіть у в минулому Народний депутат, до усього, що видає на загал, суд навчить це робити», – коментує єпископ Пимен.

Агентом ФСБ, диверсантом ворожої країни, громадянином РФ Лозовий називає протоієрея Віктора Земляного, секретаря Рівненської єпархії, та закликає СБУ до рішучих дій. Також ексдепутат свідчить, що йому відомо про мережу російської агентури на Рівненщині.

«Я хочу подивитися цій людині в очі, коли він буде суду аргументовано відповідати на усі ці фейкові закиди. Я також хочу задати йому ряд питань, які стосуються його депутатської діяльності. Я готовий пройти поліграф в суді разом з Андрієм Лозовим, щоб довести усій Україні, що я не є колаборантом, агентом ФСБ, як він пише, не служу Росії, єдина моя служба – це Богу, щонеділі у церкві. Натомість Лозовий свідомо розпалює ворожнечу та ненависть. Сидячи в тилу, він строчить щодня брудні пости про УПЦ та відкрито бреше, відкриваючи в країні другий фронт. Подаючи до суду, ми хочемо домогтися справедливої реакції суспільства, щодо Української Православної Церкви та її людей, ми хочемо, щоб перестали маніпулятивно втягувати церкву у брудні політичні ігри».

Народна депутатка Соломія Бобровська також написала про співпрацю отця Віктора Земляного з російськими журналістами, додавши скріншот відео семирічної давнини.

«Даючи інтерв’ю у 2015–17 роках різним журналістам, я захищав Конституційні права громадян України, віруючих УПЦ. І на мою думку, підривають авторитет України саме ті, хто ці права порушує і дискредитує та принижує честь і гідність віруючих українців», – зазначає отець Віктор.

У Рівненській єпархії зазначають, що звертаються до суду для того, щоб довести свою вірність країні та Церкві та викрити на брехні місцевих чиновників.

«За все треба відповідати  перед Богом і перед людьми, – говорить отець Віктор і додає: – Ми громадяни України! УПЦ церква українського народну! Не треба з частини українських людей робити ворогів, лише через приналежність до конфесії. Ми вимагаємо припинити це свавілля, будемо звертатись до Президента».