Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У різних єпархіях духовенство та віряни провели в останню путь полеглих Захисників України


30 жовтня — 1 листопада 2022 року у Володимир-Волинській, Мукачівській, Сарненській, Хмельницькій, Чернівецькій єпархіях відбулися відспівування полеглих воїнів, які захищали Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

30 жовтня у Покровському храмі села Дубечне Володимир-Волинської єпархії відбулося відспівування воїна Віктора Гурського (1985 р.н.), який, захищаючи Батьківщину, отримав смертельні поранення.

Чин похорону очолив настоятель храму протоієрей Віктор Панчук у співслужінні ліриків єпархії. Поховали Захисника на місцевому кладовищі.

Цього ж дня у селі Тур’я-Бистра, що на Закарпатті, священнослужителі і віряни Мукачівської єпархії провели в останню дорогу загиблого військовослужбовця Василя Штимака.

Чин відспівування очолив благочинний Перечинського району протоієрей Володимир Грицько.

У Сарненській єпархії відспівали двох полеглих Героїв.

Благочинний Рокитнівського округу протоієрей Борис Попченко у Свято-Іоанно-Богословському храмі села Томашгород очолив відспівування загиблого воїна Ігоря Кушніра.

Клірик єпархії протоієрей Сергій Прокопчук у Миколаївському храмі села Стара Рафалівка очолив відспівування загиблого воїна Олександра Яйченя.

Митрополит Поліський і Сарненський Анатолій висловив співчуття рідним і близьким полеглих Захисників.

1 листопада благочинний Деражнянського округу Хмельницької єпархії протоієрей Георгій Чернятинський у співслужінні з кліриками благочиння звершив чин відспівування загиблого воїна ЗСУ Анатолія Соловея.

Поховали убієнного Героя у селі Літки.

Цього ж дня у Чернівецькій єпархії в останню дорогу провели полеглого Захисника Батьківщини Олександра Комарицю.

Відспівування воїна Олександра очолив благочинний Путильського округу протоієрей Димитрій Сімчук у храмі на честь святителя Василія села Конятин.

Вічна пам’ять полеглим Героям!