Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. СБУ розпочала обшуки в Києво-Печерській лаврі


22 листопада співробітники СБУ розпочали обшуки в Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляє Telegram-канал «Политика Страны».

Telegram-канал «Инсайдер UA» зазначає, що силовики шукають в обителі зброю та «дивляться, чи не ховаються на території Лаври ДРГ».

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження з приводу відео з виконанням пісні «Звон плывет над Россиею» в одному з храмів Лаври.

У Києво-Печерській лаврі заявили, що священника, який перебував у храмі під час виконання пісні, усунули від звершення Божественної літургії.

Пресслужба СБУ опублікувала в Telegram-каналі відомства офіційний коментар у зв’язку з обшуками в Лаврі.

За інформацією спецслужби, СБУ, Нацполіція та Нацгвардія проводять там контррозвідувальні заходи «в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні».

СБУ заявляє, що метою заходів є недопущення використання Лаври як осередку «русского мира», перевірка даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо.

Також у повідомленні йдеться, що силовики оглядають територію та приміщення Лаври, шукають там заборонені до обігу предмети, перевіряють насельників щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Крім того, СБУ уточнила, що у своїх діях «дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України».

СПЖ
Фото: Telegram-канал «Политика Страны»