Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В Одеській єпархії для Захисників України передали два автомобілі, у Житомирській — спецавтомобіль для військового госпіталю


Духовенство та віряни Одеської єпархії придбали для військовослужбовців ЗСУ два автомобілі. У Житомирській єпархії для військового госпіталю передали медичний спецавтомобіль. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Разом із автомобілями в Одеській єпархії зібрали для військових гуманітарну допомогу.

Чин освячення транспортних засобів звершив архієпископ Арцизький Віктор. Перед передачею автівок владика звернувся до військових зі словом проповіді та запевнив їх у постійній молитовній підтримці Церкви.

«‎Священники, монахи цілодобово моляться перед Касперівською іконою Божої Матері, щоб наша Україна перемогла, щоб Господь допомагав нам, щоб Господь допомагав вашим хоробрим серцям у вашому такому непростому, а головне — жертовному служінні»‎, — сказав архіпастир.

Також архієпископ Віктор передав у дар нашим Захисникам ікону святого великомученика Георгія Побідоносця браслети з 90 псалмом та молитовники.

11 листопада 2022 року Житомирська єпархія передала до базового військового госпіталя спецавтомобіль. Перед передачею митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим на території Покровського храму міста Житомир звершив чин освячення медичного транспортного засобу.

«‎Завдяки трудам духівника єпархії, настоятеля Покровського храму архімандрита Гавриїла (Вардаєва) медавто повністю обладнане для перевезення поранених та надання невідкладної першої медичної допомоги військовим, які захищають нашу землю»‎, — повідомляє єпархіальна пресслужба.

У своєму слові після освячення автомобіля митрополит Никодим побажав, щоб ця техніка рятувала не одне життя наших Захисників та Захисниць.