Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Розколюють країну і не знають правових моментів — мер міста про ініціаторів заборони УПЦ


19 жовтня мер Полтави Олександр Мамай пояснив, що виключив із порядку денного сесії міськради проект рішення щодо заборони УПЦ, оскільки депутати не мають морального права пов’язувати Церкву з політикою. Про це повідомляє poltava.to.

На початку вересня Полтавський міський голова Олександр Мамай вилучив із порядку денного сесії міськради підготовлений «Європейською Солідарністю» проект рішення «Про звернення депутатів Полтавської міської ради до Президента України та Верховної Ради України щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату на території України».

«Я вважаю, що ми не маємо морального права пов’язувати Церкву з політикою і вказувати Президенту, що йому робити. Наскільки я знаю, у нього є своя позиція — не втягувати церкви у конфлікт», — прокоментував дане рішення Олександр Мамай.

Також мер Полтави нагадав, «що такої організації, як “Українська православна церква Московського патріархату”, не існує апріорі».

«Якби депутати навіть прийняли це рішення, то це юридично був би лист дідусеві на село. Прикро, що певні депутати, які педалюють це питання, не тільки розколюють державу та наше місто, а й не знають певних правових моментів», — пояснив міський голова.