Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Тульчинський и Брацславський Іонафан


Митрополит Тульчинский і Брацславський Іонафан один з найстаріших ієрархів Української Православной Церкви (73 роки).
Навчався у Ленінградскій Духовній Академії. Під час своєї викладацької діяльності в стінах ЛДА майбутній владика у 1986 році підпав під тиск з боку радяського КДБ за розповсюдження серед вихованців духовних шкіл забороненої тоталітарним режимом СРСР книги Олександра Солженіцина «Архіпелаг Гулаг»,твору, в якому розповідається про знущання каральної системи більшовиків над інакомислячими, за що був позбавлений ленінградської прописки та на протязі довгого часу не міг отримати місця служіння.

Владика Іонафан був один з перших відновлювачів чернечего життя у стінах Киво-Печерської Лаври. З 23 червня 1988 року виконував обовʼязки намісника Лаври, а з 11 жовтня 1988 року, після возведення у сан архимандрита був затверджений на посаді намісника. Під його началом відбувалися реставраційні роботи знищених корпусів обителі, які на той час були у розтрощеному та жалюгідному стані.

Будучи талановитим церковним музикантом владика Іонафан приклав зусилля до віднайдення та аранжування літургічних творів київської Лаври, повернувши до літургічного життя традиційні піснеспіви. Також владика є і орігінальним композитором, що створив «Чорнобильську літургію», «Літургію миру», творів, що мають велику оцінку, як від церковних, так і від світських діячів культури. Його твори виконувались на головних вітчизняних та європейських сценах. Є автором багатьох богословських та літургічних статей і книжок. З 2006 року обіймає Тульчинську кафедру УПЦ. Має низку високих церковних та державних нагород.