Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Завдяки віруючим з Румунії та Чехії УПЦ допомогла хворим дітям та родинам загиблих військових


Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав Запорізькій дитячій міській лікарні №1 медичне обладнання, куплене коштом чеських православних вірян. Румунська Православна Церква передала чергову гуманітарну допомогу для Рівненської єпархії, яку роздадуть сім’ям загиблих воїнів. Про це повідомлябть прес-служби Запорізької та Рівненської єпархій.

26 жовтня у рамках благодійного соціального проекту «Любов милосердствує» митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав у дар Запорізькій дитячій міській лікарні №1 медичне обладнання на суму майже 100 тисяч гривень. Це обладнання, як сказав Його Високопреосвященство, було придбано коштом чеських православних друзів, наших земляків, які нині проживають у цій країні.

В єпархіальній пресслужбі розповіли, що «до одного з парафіян, які нещодавно побували в Почаївській Лаврі, підійшов місцевий священник і зі словами: “Передайте владиці Луці”, вручив конверт із грошима. Переговоривши з Валентиною Іванівною, головлікарем лікарні, ми дізналися, чого вони потребують насамперед. А вже потім співробітниками єпархіального відділу з церковної благодійності та соціального служіння було закуплено все необхідне».

В Рівненську єпархію доставили вже п‘ятий з початку війни транш гуманітарної допомоги від православних Румунії. Волонтери вкотре привезли харчові продукти: крупи, вермішель, печиво та засоби гігієни.

Все отримане соціальний відділ при Рівненській єпархії планує роздати сім’ям загиблих воїнів.

«Будуть складені пакети, благочинні єпархії розвезуть на парафії, де священники знають кому необхідна така допомога», – повідомив протоієрей Петро Перетятко, керівник соціального відділу.