Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вийшли з друку офіційні календарі Української Православної Церкви на 2023 рік


З питань гуртового продажу для єпархій звертатися за телефоном: ‎+38 (096) 089 66 49 з 15:00 до 17:00.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ видав Офіційний богослужбовий календар Української Православної Церкви на 2023 рік, що містить відомості про свята, пам’ять святих та довідкову інформацію, а також вийшли з друку настінні та кишенькові календарі.

Офіційний богослужбовий календар Української Православної Церкви (настільний) включає:

Місяцеслов
Вказівки щоденних євангельських і апостольських читань
Деякі богослужбові вказівки
Перелік чудотворних ікон Божої Матері
Оновлену довідкову та контактну інформацію про Українську Православну Церкву (синодальні відділи, дані про єпархії, кафедральні собори, монастирі, духовні навчальні заклади, церковні ЗМІ, фотографії єпископату Української Православної Церкви)

Особливістю цьогорічного календаря є збільшений шрифт місяцеслова.

На сторінках календаря поданий перелік чоловічих і жіночих імен святих Православної Церкви, а також вказані основні ювілейні дати церковних подій і свят, що відзначатимуться у 2023 році.

У виданні також представлений фотолітопис служіння Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Офіційний церковний календар Української Православної Церкви регламентує випадки суміщення і перенесення церковних свят відповідно до рішення Календарної комісії УПЦ, затвердженої Предстоятелем.

Календарі Української Православної Церкви друкуються українською та російською мовами. До друку календарі підготовлено СІПВ УПЦ та Календарною комісією УПЦ.

Окрім того, видано календарі:

Настінний (плакат) містить місяцеслов та вказівки щодо богослужбових читань, а також напутнє слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія;

Настінний перекидний, окрім відомостей про свята, трапези та пам’ять святих, містить фото архіпастирського служіння Предстоятеля УПЦ з повчальними цитатами. Виданий українською мовою;

Кишеньковий містить докладний місяцеслов із вказівками щодо богослужбових читань та трапез. Виготовлений у малому, зручному для повсякденного використання форматі. Виданий двома мовами.

Крім того, планується випуск офіційного видання «Богослужбові вказівки», про вихід якого буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія випущено нове, перероблене і доповнене видання богослужбових Міней. Придбати нове видання, як і вищезазначену богослужбову літературу можна також на складі-магазині Київської Митрополії та в інтернеті за посиланням.