Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Чому Київська Лавра має бути в УПЦ — Олена Богдан чітко пояснила


Коментуючи ініціативи передати Києво-Печерську Лавру в користування «ПЦУ», пані Богдан зазначила, що у Києві ченців «ПЦУ» налічується до 50 осіб, в той час як в одній Києво-Печерській Лаврі є понад 200 чоловік братії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал УКУ.

«Хтось запитував, скільки ченців “ПЦУ” в Києві? Менше 50. А скільки ченців в одній Києво-Печерській Лаврі, (це УПЦ). Понад 200. Загалом у Києво-Печерській Лаврі – близько 600 осіб, разом із семінаристами, з викладачами академії», – зазначила голова ДЕСС.

Разом із тим, пані Богдан підкреслила: «Комунальні рахунки Києво-Печерської Лаври сплачуються – це дуже великі суми; реставрації проводяться – це дуже великі суми. Їх сплачує не держава, ні. Їх сплачує релігійне об’єднання Українська Православна Церква».

Також чиновниця звернула увагу, що поряд з Лаврою є монастир «ПЦУ»:

«Навпроти Києво-Печерської Лаври – Свято-Феодосійський монастир, який належить “ПЦУ”, тобто у тій же локації є храм “ПЦУ”. Якщо ви зайдете в неділю на богослужіння, ви побачите скільки там людей, якщо ви запитаєте скільки там монахів, ви дізнаєтеся, але можна уже з легкістю припустити, знаючи, що загалом в Києві, в усіх монастирях “ПЦУ” менше 50», – зауважила голова ДЕСС.