Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У духовних навчальних закладах УПЦ відбулись вступні іспити


З 25 по 31 липня у Полтавській, Одеській, Харківській та Сумській духовних семінаріях тривали вступні кампанії. Вступники до духовних шкіл здавали іспити зі Священної історії Старого і Нового Завітів, основ Православної віри, церковнослов’янської мови тощо.

З 25 по 27 серпня тривали вступні екзамени до Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Перед початком іспитів у Трьохсвятительському храмі ПМДС було звершено молебень перед початком всякого доброго діла.

З благословення ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії митрополита Полтавського і Миргородського Филипа екзаменаційну комісію очолив віцеректор семінарії архієпископ Новосанжарський Веніамін.

Завершилась вступна кампанія нарадою екзаменаційної комісії, після якої всіх абітурієтнів запросили до актової зали, де владика Веніамін оголосив список осіб, зарахованих до числа студентів духовної школи.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела в Одеській духовній семінарії проходили з 29 по 30 серпня 2022 року.

Публікуємо відеорепортаж пресслужби Одеської єпархії про вступну кампанію в ОДС.

29 серпня вступні екзамени відбулися у Харківській духовній семінарії.

Перед початком вступної кампанії у стінах семінарії відбувся молебень, який очолив перший проректор протоієрей Валентин Ковальчук.

Абітурієнти складали іспити в двох формах – особисто в семінарії або онлайн – для тих абітурієнтів, які не мали можливості прибути в м. Харків.

Після завершення іспитів відбулося засідання Вченої ради ХДС, на якому було підбито підсумки вступної кампанії та затверджено класних керівників.

31 серпня в Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відбулися вступні іспити.

Перед початком іспитів у храмі на честь преподобного Симеона Нового Богослова і праведного Іоанна Кронштадтського СДС відслужили молебень на початок доброї справи.

Екзаменаційну комісію очолив ректор митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

Після обговорення викладачами семінарії результатів іспитів і співбесід було підведено підсумки та оголошено список зарахованих на денне та заочне відділення 2022-2023 навчального року.