Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БУХАРЕСТ,ВАРШАВА. Румунська Церква передала тисячу рюкзаків для дітей українських біженців, Польська – гуманітарний вантаж для переселенців


Помісні Православні Церкви продовжують допомагати потерпілим від війни українцям: тисяча дітей біженців отримала шкільні рюкзаки та шкільне приладдя при участі парафій Румунської Церкви, а благодійний фонд Польської Церкви “ЕЛЕОС” надіслав великий гуманітарний вантаж для внутрішніх переселенців.

Польська Православна Церква за підтримки Православної Автокефальної Церкви в Америці (OCA) передала черговий гуманітарний вантаж в Україну. Вантаж відправив Православний Митрополичий Благодійний Фонд “ЕЛЕОС”, а доставив в Україну український благодійний фонд «ФАВОР».

У складі гуманітарного вантажу продукти харчування тривалого зберігання, засоби гігієни та медикаменти та інші необхідні речі. Їх привезли до однієї з територіальних громад на Хмельниччині, яка прийняла внутрішніх переселенців з Донецької, Харківської, Київської, Луганської та Миколаївської областей.

«Ми знаємо, що краще давати, ніж брати, краще підтримувати брата у тяжку хвилину, ніж самому потребувати допомоги. Нехай Господь благословить вас миром, щоб війна якомога скоріше закінчилась, і ви усі повернулися до своїх домівок і зустрілися там зі своїми близькими!», – каже прот. Дорофей Савицькі, директор Фонду “ЕЛЕОС”.

29 серпня при храмі Покрови Пресвятої Богородиці та святого Іоанна Руського у Бухаресті 29 серпня 2022 року відбувся захід, під час якого для тисячі дітей з України передали шкільні портфелі та приладдя навчання. Акція відбулась за участю низки парафій Румунської Православної Церкви, а також благодійних організацій World Vision Romania та Protoieria Sector 6 Capitală.