Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ очолив престольне свято храму великомученика Пантелеймона при дитячому оздоровчому центрі на Буковині (відео)


9 серпня, у день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Свято-Пантелеймонівським храмом на території дитячого оздоровчого центру у селі Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області.

Центр розташований на березі Дністра у селі Ломачинці на Буковині. Тут відпочивають та оздоровлюються вихованці дитячого інтернату, яким опікується братія Свято-Вознесенського Банченського монастиря. Храм на території оздоровчого центру дитячого будинку села Молниця було збудовано дев’ять років тому.

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Банченський Лонгин, архієпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Новоселицький Клеопа, братія Банченського монастиря та гості у священному сані.

У слові проповіді Блаженніший владика розповів вірянам про подвиг святого великомученика Пантелеймона.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії священнослужителі на чолі з Блаженнішим архіпастирем звершили чин славлення та вклонились іконі святого Пантелеймона. Предстоятель привітав паству зі святом та окропив вірян святою водою.