Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. В єпархії моляться за загиблих та допомагають постраждалим внаслідок ракетного удару в Сергіївці

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела духовенство Білгород-Дністровського благочиння Одеської єпархії розпочинає надавати допомогу постраждалим та звершувати духовну підтримку рідним та близьким загиблих від ракетного удару, нанесеного вночі 1 липня 2022 року російськими військами по житловому будинку та базі відпочинку у смт. Сергіївка, Білгород-Дністровського району, Одеської області. Про це повідомляє прес-служба Одеської єпархії.

Згідно з даними місцевої влади, станом на 09:00, виявлено 18 загиблих, з них 2 дитини, госпіталізовано 31 особу, серед яких 4 дитини та вагітна жінка. Ще 8 звернулися за медичною допомогою. З під завалів врятовано 8 людей, з них 3 дитини.

Вранці 1 липня під час Божественної літургії, яку звершили вікарії Одеської єпархії архієпископ Южненський Діодор та архієпископ Арцизський Віктор у співслужінні духовенства єпархії в Успенському Одеському кафедральному соборі, підносилися молитви за упокій невинно вбитих мирних жителів Білгород-Дністровського району, які загинули внаслідок жорсткого авіаційного ракетного удару Росії по житловій багатоповерхівці.

Повідомляється, що духовенство Білгород-Дністровського благочиння на чолі з благочинним округу протоієреєм Рустіком Виходцевим розпочинають надавати допомогу постраждалим і сім’ям загиблих, а також духовну підтримку.

“Одеська єпархія УПЦ засуджує цей нелюдський злочин армії Росії проти українського мирного населення, як і всі злочини-бомбардування міст і селищ всієї України. Немає жодних виправдань цієї війни!!!”, – йдеться у повідомленні.