Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Мери розуміють, що рішення про заборону УПЦ — це лише політичний популізм

30 червня під час засідання Львівської міської ради було ухвалено рішення про заборону діяльності Української Православної Церкви на території Львівської міської територіальної громади. «Це політичне рішення», — так прокоментував цю ініціативу міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Львівської міської ради.

Називаючи рішення ЛМР політичним, він сам наголосив, що «виключно державні органи влади регламентують діяльність релігійних організацій».
І роз’яснив, що насправді, незаконно забороняючи релігійні організації, львівські чиновники лише у такий спосіб публічно висловили свою позицію.

Нагадаємо, ініціював цей процес депутат міськради від фракції «Європейська солідарність» Юрій Ломага, який відомий своїми популістськими заявами відносно Української Православної Церкви.

У Львівській обласній військової адміністрації ще в травні визнали незаконність таких рішень.

Раніше начальник відділу релігій та національностей департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Василь Дорош прокоментував можливість заборони УПЦ місцевою владою на Львівщині так: «Релігійні організації в Україні відповідно до чинного законодавства, можуть бути ліквідовані або реорганізовані тільки з власної ініціативи парафії або за рішенням суду, якщо їхню діяльність Служба безпеки України визнала протиправною. Водночас заборонити діяльність на території України може тільки Верховна Рада. Згідно з чинним законодавством, релігійні організації відокремлені від держави».