Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У п’яти єпархіях УПЦ відспівали загиблих воїнів ЗСУ


У Волинській, Ніжинській, Вінницькій, Полісько-Сарненській та Рівненській єпархіях священники Української Православної Церкви відспівали полеглих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

1 липня, у селі Тоболи Камінь-Каширського району Волинської області було завершено чин похорону над загиблим воїном Пронцевичем Олександром Івановичем, 1972 року народження. Герой загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Чин похорону очолив благочинний Житнівської округи протоієрей Віктор Пащук у співслужінні священиків благочиння.

Без чоловіка та тата залишилася дружина і троє доньок.

2 липня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання загиблого воїна Сергія Ганжа.

Сергій Ганжа служив у Збройних Силах України, боронив територіальну цілісність країни на Сході.

2 липня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чин поховання загиблого українського воїна Богдана.

Відспівування відбулось у Хрестовоздиженському храмі Вінниці, де відвідує богослужіння та працює мати покійного воїна. Разом архіпастирем молились духовенство міста, родичі, знайомі та побратими Богдана. По завершені заупокійної молитви митрополит Варсонофій звернувся до матері Богдана і ще раз висловив свої співчуття. В останній шлях героя провели наші військові.

27 червня внаслідок мінно-вибухового поранення, несумісного з життям, виконуючи бойове завдання на Донеччині загинув житель села Борове, Рокитнівського району, Полісся – Кляпко Іван Іванович 1976 року народження.

Чин відспівування з благословення митрополита Поліського і Сарненського Анатолія очолив благочинний Рокитнівського благочиння – протоієрей Борис Попченко у Михайлівському храмі села Борове.

2 липня у селі Дивні Великомежирицької ТГ Рівненської області попрощалися із загиблим захисником Олександром Ліскевичем. Чин відспівування звершили клірики Рівненської єпархії в Іоанно-Богословській церкві.

Віддати останню шану воїну прибули рідні та друзі, військові, керівники громади, області, 5-го відділу Рівненського районного ТЦК та СП, односельці.

Чин похорону полеглого Героя очолив благочинний ІІ-го Корецького благочиння протоієрей Миколай Шевчук у співслужінні духовенства єпархії.

«Сьогодні велике горе у нашій державі. Тяжко усвідомити, що новопреставленого Олександра вже нема з нами, але він залишиться у нашій пам’яті як воїн, як захисник нашої Батьківщини. Не можна втамувати ні біль, ні горе рідних та близьких. Низький уклін батькам за сина. Він виконав свій обов’язок сповна, віддав своє життя за нас із вами, за нашу державу. І сьогодні ми зобов’язані молитися за нього, щоб Господь упокоїв його душу у Царстві Небеснім», – зазначив отець Миколай.

Поховали воїна на місцевому кладовищі.

Олександр Ліскевич народився та проживав у Дивні. До лав Збройних Сил України був призваний у березні. Трагічно загинув 28 червня під час виконання бойового завдання на сході нашої держави. Захисникові було 38 років.

Осиротіли батьки, втративши другого сина, без чоловіка й батька лишилися дружина та діти.