Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У храмі великомученика Георгія Побідоносця відновилися богослужіння після ракетного обстрілу


17 липня, з благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, в храмі великомученика Георгія Побідоносця міста Вінниці відновились богослужіння після ворожого ракетного обстрілу, що стався у місті 14 липня.

Після   прибирання, кропіткої праці, силами парафіян, священиків та усіх не байдужих, храм більш-менш приведено в ті умови, які сьогодні дозволили звершити богослужіння.

Божественну літургію очолив настоятель храму – протоієрей Валерій Швець, якому співслужив ієродиякон Філарет (Олівінський).

За літургією були піднесені молитви за здоров’я військових і постраждалих мирних жителів, а також за упокій усіх невинно вбитих 14 липня на цьому місці Вінниччан.

Після богослужіння був звершений подячний молебень за те, що Господь зберіг нас і наше місто, що не допустив більшої біди та за перемогу нашого народу над агресором.

Насамкінець отець Валерій звернувся до парафіян зі словом, в якому ледь стримуючи сльози розповів про те, як храм чудом вцілів в момент ракетного обстрілу. Звісно пошкоджено дах, куполи та фасади центрального нефу, через це парафія потребує знову допомоги для перекриття. На даний час у храмі немає освітлення, електроенергії та водопостачання, зруйновані господарські приміщення, недільна школа та просфорня.

Настоятель закликав усіх гуртуватись навколо храму, щоб спільними зусиллями знову відновити порушену святиню задля Слави Божої!

Від завтра плануються відновлювальні роботи на подвір’ї храму, просимо усіх не байдужих, бажано чоловіків, допомогти навести лад на території парафії.